Osteopathie Cindy de Nooijer
Boek uw afspraak

Welkom in mijn praktijk

Klik gerust verder om meer te lezen over osteopathie, de praktijk, de klachten waarmee je bij mij terecht kunt en andere dingen die je wil weten. Wil je snel zelf alvast je afspraak plannen, klik dan op deze link. (Daarna eerst de banner sluiten met het kruisje rechtsboven). (Nieuwe) volwassen patiënten kunnen i.v.m. drukte weer terecht vanaf 17 april 2023 (situatie op: 27 februari 2023). Bij spoed of bijzondere omstandigheden(zwangerschap) kun je via de app vragen of er eerder plek is. Voor Baby’s en kinderen zijn er eerder nog een aantal plekjes beschikbaar. Plan altijd eerst een afspraak online zelf in vanaf 17-4-2023 en stuur mij een app-bericht (0629016323) of mail. Ik geef dan een eerdere afspraak mogelijkheid door. Wilt u telefonisch contact dan ben ik te bereiken op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.30-11.00 uur. Buitenom deze tijden graag de voicemail inspreken, of contact via mail of whatsapp (werkdagen van 7.00-20.00).  Alvast bedankt.

Veel liefs, Cindy

Vertrouwen

Pff… de mamma sloeg een diepe zucht…

EnMijn behandeling was klaar. Ze pakte haar pasgeboren baby van een week oud van mijn behandelbank. “Hé het lijkt wel of ze veel zwaarder is geworden”. Dat was niet de eerste moeder die dat zei vandaag. “Nooit geweten dat het zo relaxed kon zijn”. En dat was de behandeling ook zeker geweest.

Reden van het consult

Deze moeder kwam met haar pasgeborene vanwege een voorkeurshouding, onrust, moeite met boeren en buikkrampjes. Ze had al meerdere kinderen en was ooit met een ouder kindje weleens ergens geweest waar ze haar baby’tje “gekraakt” hadden. De verloskundige had aangeraden om eens langs te gaan bij mij. Zelf ging ze weleens naar de chiropractor.

Niet kraken

Ik kon merken dat ze het spannend vond. Aan het begin van de behandeling had ik haar al uitgelegd dat ik (en alle andere osteopaten) baby’s nooit gaan kraken. We gebruiken zachte technieken om de gevonden bewegingsverliezen op te lossen.

Spannend

Lieve mamma’s, het is spannend om met je lieve kleine hummeltje naar een voor jou onbekende te gaan, en dat begrijp ik heel goed. Het is vervelend als je kleintje hard moet huilen, omdat het pijn heeft. Weet dat ik er alles aan zal doen om het bezoek aan mijn praktijk zo relaxed mogelijk te maken. Is het eigenlijk tijd om te drinken? Geef gerust borstvoeding of de fles, in de tussentijd kan ik ook behandelen. Word je kindje een beetje onrustig in ruglig op de bank? Ik zal proberen om een comfortabelere houding te vinden, misschien in zit, of tegen mijn schouder, op mijn onderarm of zelfs in de draagdoek. Is het nodig dat ik iets vrijmaak waarvan ik weet dat je kleintje er op kan reageren met huilen, dan zal ik dat aangeven. Ben ik daarmee klaar en is ze aan het huilen, ik geef je tijd en ruimte om haar te troosten. Soms moet je kindje huilen om te ontladen, ook dat zal ik aangeven en je kindje dan begripvol zijn of haar verhaal laten vertellen. Heb je een vraag, een opmerking of voel je je ergens niet fijn bij, laat het mij dan weten, het is jullie mooie kindje dat je aan mijn liefdevolle handen toevertrouwd.

vertrouwen
Vertrouwen in de osteopaat