Osteopathie Cindy de Nooijer
Boek uw afspraak

Welkom in mijn praktijk

Veel liefs, Cindy

Osteopaat in Middelburg

Osteopathie Cindy de Nooijer is een praktijk voor osteopathie dichtbij Middelburg, gevestigd in Oost-Souburg. De praktijk bestaat sinds 2014. Dankzij de centrale ligging behandel ik patiënten uit heel Zeeland. Als osteopaat in Middelburg ben ik gespecialiseerd in de behandeling van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. Hiervoor volgde ik de 2 jarige opleiding voor osteopathie bij kinderen. Ook ben ik nu docent en medeverantwoordelijk voor de organisatie en inhoud van de opleiding.

In de praktijk vlakbij Middelburg behandel ik overigens niet alleen zwangere vrouwen, kinderen en baby’s. Ook help ik veel volwassenen met diverse klachten, waaronder nek-, rug-, darm- en allerlei andere somatisch onverklaarbare klachten.

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een vorm van manuele geneeswijze met een eigen filosofie. Osteopathie is gebaseerd op de huidige medische en wetenschappelijke kennis van het bewegen en functioneren van alle weefsels in het menselijk lichaam. De behandeling wordt onderbouwd door de volgende principes;

  • De mens is een dynamische functionele eenheid. De gezondheid van de mens wordt beïnvloed door zowel lichamelijke, geestelijke en omgevingsfactoren.
  • Het lichaam beschikt over zelf regulerende mechanismen. Daardoor heeft het een zelf genezend vermogen.
  • Structuur en functie beïnvloedden elkaar op en tussen alle mogelijke weefsel niveaus. Dit verklaren we door verschillende modellen; biomechanisch, respiratoir(ademhaling)-metabool (vertering) & circulatoir (doorbloeding), neurologisch, bio psychosociaal en bio energetisch.

Klachten kunnen ontstaan door een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voeding- en leefgewoonten. Hierdoor ontstaan bewegingsverliezen in verschillende weefsels in het lichaam. Het lichaam probeert zich eerst zelf aan te passen aan het probleem, dit is het zelf genezend vermogen. Als de aanpassingsmogelijkheden uitgeput zijn, ontstaan de klachten. De osteopaat gaat door middel van diverse handgrepen de bewegingsverliezen in de verschillende weefsels herstellen.  Hierdoor herstellen we de circulatie in en rondom de weefsels en de cellen en herstellen daarmee het zelf genezend vermogen. Door het herstel van mobiliteit kan de functie geoptimaliseerd en pijn verminderd worden met als doel een betere gezondheid van de patiënt.

Osteopathie voor Middelburgers

Wilt u zich laten behandelen door een osteopaat in de omgeving van Middelburg? U bent van harte welkom in de praktijk. Maak direct een afspraak door te bellen naar 0629016323.