Osteopathie Cindy de Nooijer
Boek uw afspraak

Welkom in mijn praktijk

Klik gerust verder om meer te lezen over osteopathie, de praktijk, de klachten waarmee je bij mij terecht kunt en andere dingen die je wil weten. Wil je snel zelf alvast je afspraak plannen, klik dan op deze link. Nieuwe volwassen patiënten kunnen i.v.m. drukte weer terecht vanaf 9 januari 2023. Bestaande volwassen patiënten kunnen via de app vragen of er eerder plek is, maar in principe graag een afspraak online inplannen vanaf 25-1-2023. Voor Baby’s en kinderen zijn er nog een aantal plekjes beschikbaar, graag online in plannen vanaf 25-1-2023 en mij een app-bericht of mail sturen, ik zal dan een afspraak mogelijkheid doorgeven. Plan altijd eerst een afspraak online zelf in. Voor baby’s en kinderen stuur mij dan een whatsapp bericht (0629016323), ik haal de afspraak dan zelf naar voren. Bent u een volwassene met dringende klachten, dan kunt u ook vragen of u op de wachtlijst mag. Door de huidige regels komt het regelmatig voor dat er tussendoor een plekje vrij komt, als u op de wachtlijst staat kan ik dan contact opnemen. Wilt u telefonisch contact dan ben ik te bereiken op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.30-11.00 uur. Buitenom deze tijden graag de voicemail inspreken, of contact via mail of whatsapp.  Alvast bedankt.

Veel liefs, Cindy

Blije berichtjes en fijne samenwerkingen!

Fijne berichtjes altijd van tevreden ouders. Woensdagochtend behandelde ik dit lieve jongetje. Ik had hem voor de lockdown net drie keer gezien. Een jongetje met een voorkeurshouding, overstrekken, slaapproblemen, verhoogde zuigbehoefte, krampen, reflux en verslikken. Veel problemen na een heftige geboorte. De borstvoeding was helaas niet gelukt. Hij kreeg inmiddels de fles maar had een enorme zuigkracht, zo leek het.

Eerste behandeling

Tijdens de eerste behandeling heb ik voornamelijk gewerkt op de beweging van de eerste nekwervel en alle andere bewegingsverliezen die daarmee samenhingen, om zo vooral de voorkeurshouding te doorbreken. Daarnaast had hij bewegingsverliezen rondom de linker schouder en het sleutelbeentje. In de volgende behandelingen bleek dat de voorkeurshouding lastig te doorbreken was. Hij kon volledig draaien, maar had zelf een voorkeur voor die ene kant. Inmiddels was er ook al wat sprake van afplatting van de schedel.

Adviezen

Hierop heb ik moeder aangeraden contact op te nemen met een kinderfysiotherapeut, deze kan veel oefeningen en tips geven. Daarnaast hadden we nog het reflux probleem met in het achterhoofd de niet gelukte borstvoeding. Bij het kijken naar zijn mondje bleek hij een verkorte tongriem te hebben, dit kan een oorzaak zijn van de reflux, de tong kan onvoldoende vacuüm creëren in de mond en daardoor krijgt het kindje teveel lucht binnen en waardoor de melk weer makkelijker omhoog komt.  Ik raadde moeder aan om ook contact op te nemen met de Lactatiekundige. Zij heeft gekeken en deze moeder vervolgens doorverwezen naar de tandarts voor het laseren van de tongriem en het lipbandje.

Weerzien

Tijdens de lockdown kon ik dit mannetje niet behandelen maar gelukkig kon de fysio doorgaan en deze week zag ik hem dus weer terug, ze hebben hard geoefend maar hij heeft nog een zetje nodig. Na de behandeling van woensdag kreeg ik in de middag al dit berichtje van zijn moeder, heerlijk slapen op de goede kant! Daarnaast heeft hij door het laseren van zijn tongriem, bijna geen last meer van reflux klachten en kan hij krachtig zuigen, en zijn speen in zijn mond houden. Ook loopt de melk niet meer weg tijdens het drinken. Over een paar weekjes zie ik hem nog een keertje.

Heb jij ook een babytje met een voorkeurshouding of andere problemen, maak dan via deze link meteen een afspraak!

voorkeurshouding