Osteopathie Cindy de Nooijer
Boek uw afspraak

Welkom in mijn praktijk

Veel liefs, Cindy

Artikel Glossy babyboom Zeeland

Onlangs verscheen de glossy van babyboom Zeeland. Al een aantal jaar organiseren Debby en Mariella een grote babybeurs in Zeeland. Dit jaar kon deze beurs vanwege corona niet doorgaan. De dames gingen niet stil zitten en bedachten dat er een glossy kwam, met daarin artikelen over de bedrijven die normaal in een stand op de beurs staan. Zo kwam Mariella deze zomer bij mij in de praktijk langs voor een interview over mijn werk als osteopaat gespecialiseerd in de behandeling van zwangere, baby’s en kinderen. De tekst is op de foto’s niet altijd goed te lezen, dus vandaar hieronder de tekst van het artikel;

Cindy de Nooijer is osteopaat gespecialiseerd in zwangere vrouwen, baby’s en kinderen.

In 2012 is Cindy afgestudeerd als osteopaat en daarna in verschillende praktijken door de provincie aan het werk gegaan. In 2014 kreeg Cindy de vraag of ze een praktijk in Kortgene wilde overnemen. En ging ze werken bij Stillpoint centrum voor osteopathie in Kapelle. In 2017 is Cindy haar praktijk aan huis, in Oost-Souburg gestart.

“Ik vind het fijn om zowel met collega’s te werken en in mijn eigen praktijk, voor de gezelligheid maar ook advies en expertise.” Daarnaast is ze ook nog werkzaam als docent aan de opleiding voor Osteopathie bij kinderen.

Zwangere

Als zwangere dame ben je van harte welkom om je tijdens de zwangerschap preventief of bij klachten te laten behandelen. Cindy checkt alle zones in je lichaam die zich moeten aanpassen. Door de groei van je buik veranderen de krachten, als het lichaam onvoldoende kan aanpassen dan ontstaat er rug- en bekkenpijn. “Tegen het einde van de zwangerschap zorg ik ervoor dat alle weefsels in je lijf die belangrijk zijn voor de bevalling goed kunnen bewegen.”

Baby’s

“Baby’s komen bij borstvoedingsproblemen of onrustig zijn soms al in de kraamweek. Het is vaak de kraamhulp of lactatiekundige die de ouders aanraadt om naar mij te komen. Heeft je kindje klachten zoals veel huilen, spugen, darmkrampjes, overstrekken of een voorkeurshouding/afplatting, dan is het verstandig zo snel mogelijk een afspraak te maken. Als je preventief je kindje wilt laten nakijken dan is een afspraak rond de leeftijd van 6 weken prima.

Tijdens de bevalling komen er veel krachten op het lichaam van je kindje, dit kan zorgen voor verlies aan beweging en uiteindelijk tot klachten, dit kan ook vele jaren later tot uiting komen. Je kindje is een systeem wat zich nog moet ontwikkelen en bewegingsverliezen kunnen optimaal ontwikkelen verhinderen. Door middel van zachte handgrepen zorg ik ervoor dat de bewegingsverliezen verdwijnen en je baby zich weer ontspannen voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.”

Waar ben je het meest trots op wat je in je werk bereikt hebt?

Dat steeds meer ouders mijn praktijk weten te vinden voor mijn expertise op het gebied van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. Ik heb goed contact met lactatiekundigen en verloskundigen. Ook de kraamhulpen weten mij al goed te vinden, wat ervoor zorgt dat er sneller hulp kan worden geboden. Het is fijn om het  complete plaatje rondom zorg voor moeder en kind aan te kunnen bieden. Ook het lesgeven en mede vormgeven aan de opleiding osteopathie bij kinderen is iets dat mij trots maakt.

Het complete traject doorlopen met een cliënt noemt Cindy als leukste onderdeel van haar werk. Dat een zwangere vrouw in de praktijk komt en dat Cindy begeleiding kan doen tijdens de zwangerschap en de vrouw na de bevalling terug komt om de baby te laten checken. Het is zo fijn om te zien dat het hele gezin dan in balans is na een consult.

En daarnaast ben ik gewoon heel blij met alle leuke dingen die ik mag en kan doen.

Wat is je mooiste moment wat je je kunt herinneren?

Er zijn veel mooie momenten, maar een van nog niet zo lang geleden. Er kwam een baby in de praktijk, een echte huilbaby, die hoorde je door heel de straat. Dus de behandeling was wel een uitdaging. De tweede behandeling krijste de baby weer zo hard dat mijn zoon kwam zeggen; mam ik denk dat je werk hebt.

Bij het derde consult was het zo stil in de wachtkamer dus ik dacht, ze zullen de afspraak wel vergeten zijn. Toen liep ik de wachtruimte in en zaten ze daar te wachten, met een baby die stil en relaxed was. Er zat zo veel spanning in het kindje maar na twee behandelingen was dat al een eind opgelost en was het een heel andere baby. Dat is wel een mooi moment!

Heb je nog ambities?

Ik doe al zoveel wat ik ontzettend leuk vind. Graag wil ik in Zeeland de osteopaat zijn waar je naar toe gaat als zwangere, met je baby en met je kind!

Daarnaast wil ik me als docent nog meer ontwikkelen en nog veel meer nieuwe mensen opleiden zodat in Nederland en België iedere ouder met een gerust hart naar een gespecialiseerde osteopaat kan gaan.

 

 

 

 

Artikel Glossy babyboom Zeeland