Osteopathie Cindy de Nooijer
Boek uw afspraak

Welkom in mijn praktijk

Veel liefs, Cindy

Osteopaat op Walcheren

Osteopathie Cindy de Nooijer is een praktijk voor osteopathie op Walcheren gevestigd in Oost-Souburg, tussen Vlissingen en Middelburg. De praktijk bestaat sinds 2014. In de praktijk is plaats voor zowel volwassenen als baby’s en kinderen. Cindy de Nooijer is een osteopaat in Vlissingen gespecialiseerd in de behandeling van zwangere, baby’s en kinderen. Ze volgde hiervoor de 2 jarige opleiding voor osteopathie bij kinderen. En is daar nu docent en medeverantwoordelijk voor de organisatie van de opleiding. In de praktijk in Vlissingen behandeld ze zowel baby’s en kinderen. Ook volwassenen  worden behandeld met klachten aan hun nek, rug, maar ook darmklachten, somatisch onverklaarbare klachten(SOLK) en vele andere klachten.

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een vorm van manuele geneeswijze met een eigen filosofie. Osteopathie is gebaseerd op de huidige medische en wetenschappelijke kennis van het bewegen en functioneren van alle weefsels in het menselijk lichaam. De behandeling wordt onderbouwd door de volgende principes;

  • De mens is een dynamische functionele eenheid. De gezondheid van de mens wordt beïnvloed door zowel lichamelijke, geestelijke en omgevingsfactoren.
  • Het lichaam beschikt over zelf regulerende mechanismen. Daardoor heeft het een zelf genezend vermogen.
  • Structuur en functie beïnvloedden elkaar op en tussen alle mogelijke weefsel niveaus. Dit verklaren we door verschillende modellen; biomechanisch, respiratoir(ademhaling)-metabool (vertering) & circulatoir (doorbloeding), neurologisch, bio psychosociaal en bio energetisch.

Klachten kunnen ontstaan door een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voeding- en leefgewoonten. Hierdoor ontstaan bewegingsverliezen in verschillende weefsels in het lichaam. Het lichaam probeert zich eerst zelf aan te passen aan het probleem, dit is het zelf genezend vermogen. Als de aanpassingsmogelijkheden uitgeput zijn, ontstaan de klachten. De osteopaat gaat door middel van diverse handgrepen de bewegingsverliezen in de verschillende weefsels herstellen.  Hierdoor herstellen we de circulatie in en rondom de weefsels en de cellen en herstellen daarmee het zelf genezend vermogen. Door het herstel van mobiliteit kan de functie geoptimaliseerd en pijn verminderd worden met als doel een betere gezondheid van de patiënt.

Osteopathie op Walcheren

Wilt u zich laten behandelen door een osteopaat op Walcheren? U bent van harte welkom in de praktijk. Maak direct een afspraak door te bellen naar 0629016323.