Osteopathie Cindy de Nooijer
Boek uw afspraak

Welkom in mijn praktijk

Veel liefs, Cindy

Volwassenen

Alle volwassenen kunnen bij mij terecht. Iemand met klachten, maar ook preventief.

Zwangeren

Als je zwanger bent kan osteopathie helpen bij klachten als rugpijn, bekkenpijn, brandend maagzuur of pijn tussen de schouderbladen.

Een andere reden om langs te komen is als voorbereiding op de bevalling.

Voor de bevalling is het belangrijk dat je bekken goed soepel is. Ook je stuitje moet goed mee kunnen bewegen en de wervelkolom, want daar zit de aansturing voor de samentrekkingen van de baarmoeder. De behandeling is gericht op het vrijmaken van deze systemen door middel van verschillende handgrepen.

Je bevalling kan dus positief beïnvloed worden door een osteopathische behandeling. Als de bevalling soepeler verloopt heeft dit bovendien een positieve invloed op de gezondheid van het kindje.

Baby’s

Tijdens de bevalling werken er veel krachten in op je kindje. Deze krachten zijn nodig om geboren te worden. Maar soms zijn de krachten niet fijn voor het kindje en houdt het daar last van. Bewegingsverliezen in het lichaam van je kindje, zorgen voor een constante prikkeling van het zenuwstelsel, naast de vele andere prikkels die het kindje krijgt sinds het uit de baarmoeder is. Baby’s die last hebben van problemen na de bevalling zijn vaak huilerig, onrustig, hebben een grote zuigbehoefte en slapen soms slecht.

De onnatuurlijke prikkels die de baby ervaart door de bewegingsverliezen zorgen voor een stressreactie in het lijfje waardoor ze zich moeilijk kunnen ontspannen.

Met de behandeling gaan we door middel van verschillende handgrepen de bewegelijkheid van de verschillende structuren weer herstellen, hierdoor vermindert de stressreactie en kan je baby zich weer ontspannen.

Kinderen

“Een kind is geen kleine volwassene”

Als osteopaat kunnen we volwassenen behandelen als kinderen, maar niet andersom. Een kind moet zich nog helemaal ontwikkelen. Dit is een reden waarom het zo belangrijk is dat we kinderen regelmatig zien en de groei en ontwikkeling van hun lichaamssystemen monitoren.

Tijdens hun ontwikkeling leren kinderen een hoop. Dit gaat vaak letterlijk gepaard met vallen en opstaan. Door een val of ongelukje kan er weleens wat vast gaan zitten. Misschien heeft het kind er nog niet direct last van, maar treedt de klacht pas later op.

We behandelen kinderen met veel verschillende klachten; hoofdpijn, buikpijn, keel- neus- en oorproblemen, eczeem, astma, allergieën. Daarnaast worden ook Leer- en gedragsproblemen en motorische ontwikkelingsproblemen door mij behandelt.

Speciale doelgroep: het gehandicapte kind

Een doelgroep waar je misschien niet zo snel aan denkt. Ook het gehandicapte kind kan veel baat hebben bij osteopathie. Kinderen met genetische syndromen, cerebral palsy, syndroom van Down etc. kunnen net als kinderen zonder handicap last hebben van klachten. Ook deze kinderen zijn van harte welkom in de praktijk het is een dankbare en mooie taak om ook hen te helpen aan een betere gezondheid. Door mijn werkervaring met deze doelgroep binnen de Still kids Clinic (zie over mij), kun je met een gerust hart bij mij terecht.

 

Voor wie osteopathie? Voor iedereen van pasgeborene tot senioren! 0-100!

In de praktijk behandel ik zowel pasgeboren baby’s van een paar dagen oud, tot senioren. Deze afwisseling vind ik leuk en uitdagend. Voor alle leeftijden is het belangrijk dat alles in het lichaam goed beweegt.

Mensen vragen mij soms als hun klachten over zijn of het ook mogelijk is om preventief te komen. Mijn antwoord is dat is mogelijk. Er zijn mensen die komen iedere 4 weken, iedere 6 weken, iedere 2, 3 of 4 maanden of 1 of 2 x per jaar. Dit voorkomt soms dat ze acuut klachten hebben en dan wat langer op een plekje moeten wachten, of gewoon omdat ze het prettig vinden. Je auto breng je ook ieder jaar voor een APK dus waarom jezelf niet!