Osteopathie Cindy de Nooijer
Boek uw afspraak

Welkom in mijn praktijk

Veel liefs, Cindy

Mom-fidence

Met behulp van een osteopatische behandeling de moeder de traumatische bevalling te laten verwerken. Hierdoor de verbinding met hun kindje stimuleren. Een verhaal uit de praktijk over mom-fidence of woman- empowerment, het is maar om er een naam aan te geven.

Weerzien

Deze dame stond in mijn agenda, met daarna haar babyt’je van een klein weekje oud. Ze kwam alleen, want alleen samen met haar baby’tje zag ze niet zitten. Het was niet voor het eerst dat ik haar zag. Drie jaar geleden had ik haar behandeld voor hyperventilatie klachten. Deze kwamen voort uit onder andere een traumatisch verlopen bevalling een aantal jaar eerder.

Behandeling van mamma

Nu was ze opnieuw in mijn praktijk. Ze was een week geleden bevallen van een prachtig baby’tje. De bevalling was in tegenstelling tot de eerste keer perfect verlopen, thuis, vlot en zonder complicaties. Drie dagen na de geboorte kreeg ze last van een postnatale depressie. Na de eerste bevalling had ze deze ook gehad. Ondanks dat alles nu goed verlopen was, kreeg ze opnieuw last van hyperventilatie en spanning in haar hele lijf. Ik behandelde haar eerst, het lichaam tot rust brengen, in balans.

Moeder-baby band

Haar man zou komen met hun baby’tje. Ze wist nog niet of zij of haar partner erbij zou blijven(door corona mag er maar een ouder mee). Ik stelde voor dat ze er zelf bij zou blijven. Ik behandelde haar dochtertje dat erg onrustig was en veel huilde. Niet zo vreemd, want ook al is het baby’tje nog heel klein, ze voelen deze spanning echt wel aan. Mamma twijfelde aan haar zelf door de postnatale depressie. Om ervoor te zorgen dat ze weer vertrouwen kreeg in haar zelf en de connectie met haar baby, liet ik tijdens de behandeling van het baby’tje de moeder contact maken met het baby’tje, bewust een handje vasthouden, een voetje aanraken om zo de connectie tussen beide te versterken. Naast de behandelingen bij mij, kreeg de mamma ook medicatie en andere hulp. Met het baby’tje ging het al snel beter. En ook mamma ging snel vooruit, vooral in de connectie met het baby’tje, maar ook in hoe ze zichzelf voelde, meer rust en meer vertrouwen.

Verbinding

Dit is wat ik zo mooi vind aan het behandelen van niet alleen het baby’tje maar ook de moeder, en het stimuleren van hun connectie, de moeders het vertrouwen geven dat ze het echt kunnen, dat ze weten hoe ze voor hun kindje kunnen zorgen. Mom-fidence dus!
Er zijn veel vrouwen die de bevalling als iets traumatisch hebben ervaren, dit speelt niet alleen in hun hoofd, maar zeker ook in hun lijf. Zoals jullie misschien af en toe al gelezen hebben ben ik op dit moment bezig om mij hierin nog te verdiepen, om moeders nog beter te helpen met het bevallingstrauma, maar natuurlijk ook voor het kindje.
Mom-fidence